Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Temmuz 2012 Salı

10 yıllık kıdem tazminatımın yarısını almak istesem fondan alabilir miyim?


Ev alırken kıdem tazminatının yarısı çekilebilecek

Soru: Yeni çıkacak olan kıdem tazminatı yasasına göre; son çalıştığım yerde 10 yıldır çalışıyorum. Bu 10 yıllık süre fona aktarılacak mı? Veya ev almak için son 10 yıllık kıdem tazminatımın yarısını almak istesem fondan alabilir miyim?

A.Sait TOKMAK

Cevap: Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısı aynı şekilde yasalaşırsa, 10 yıllık hizmetiniz için işverenle pazarlık yapacaksınız. İşverenle anlaşmanız halinde kıdem tazminatını işveren fona devredecek. Şayet işveren tazminatınızı fona devrederse ve 15 yıl sigortalık sürenizde varsa, kıdem tazminatınızın yarısını Fondan çekebilirsiniz. Ancak 15 yıllık sigortalılık süreniz yoksa, 3600 gün(10 yıl) primle Fondan kıdem tazminatı çekemezsiniz. Ayrıca, ev alırken bireysel kıdem hesabınızda biriken paranızın yarısını çekebileceksiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com