Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Temmuz 2012 Salı

Çalışanların ücretini dahi zor karşılarken, doktor, güvenlikçi ve hemşireyi nasıl çalıştıracağız?


Küçük işyerlinin iş sağlığı ve güvenliği masrafı SGK’ dan


Soru: 52 bağımsız bölümden ibaret bir apartmanda yöneticiyim. Sigortalı olarak çalıştırdığımız bir apartman görevlimiz var. Yeni bir kanun çıktığı söyleniyor. İnanamadım ama, bu kanuna göre, apartmanlar bir doktor, bir güvelikçi birde hemşire çalıştıracakmış. Bu doğru mu? Doğruysa çalışanın ücretini dahi zor karşılarken, doktor, güvenlikçi ve hemşireyi nasıl çalıştıracağız? Ayrıca bunları ne için çalıştıracağız?

İhsan UZUNDÜLGER

Cevap: Duyumuz doğru. Ancak eksik tarafları var. Şöyle’ ki, 30 Haziran 2012 tarihli resmi gazete de yayımlanan “ İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu” na göre, bir kişi çalıştıran işverenler dahi, çalışanın iş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla yükümlü tutuldu.

Dışarıdan hizmet satın alınabilecek
İşveren işyerinin iş sağlığı ve güvenliği sağlamak için, ya işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve yardımcı sağlık personeli(hemşire) çalıştıracak. Ya da bu kişileri yanlarında çalıştıran ve işyerlerine profesyonel hizmet veren “Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri” nden, hizmet satın alacaklar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımlayacağı çok sayıda yönetmenlik ve tebliğle uygulamanın esasları belirlenecek. Bir kişi çalıştıran işyeri, iş hekimi, iş güvenliği uzmanı ve yardımcı sağlık personeli(hemşire) çalıştırması, ticari hayatın doğal akışına aykırı olduğuna göre, yasanın getirdiği yükümlülüğü dışarıdan hizmet satın alarak sağlayacaklar.

Masraflar Devletten

Ayrıca, 10 dan az çalışanı olan çok tehlikeli ve tehlikeli işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği masrafı, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı, az tehlikeli iş yerlerinin de Bakanlar Kurulu Kararı ile Sosyal Güvelik Kurumunca karşılanacağından, endişeye gerek yok. Ayrıca kamu kurumları ve 50 den az çalışanı olan apartmanlar gibi az tehlikeli işyerinde, yasanın iki yıl sonra yani 30 Haziran 2014 de yürürlüğe gireceği düşünüldüğünde, bugünden telaşa ve endişeye gerek yok.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com