Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mayıs 2012 Perşembe

Sigortaya prim ödemek için işyerinizi kapatmanız gerekmiyor

SSK’ya prim ödemek için işyerinizi kapatmanız gerekmiyor

Soru: 1 Haziran 1966 doğumluyum. 7 Ekim 2005 tarihinde işyeri açtım. Bağ-Kurluyum. Hala Bağ-Kurum devam etmektedir. Sorularım şunlar:

1)Bağ-Kur’dan normalde kaç yaşımda ve kaç günde emekli olabilirim?
2)Bağ-Kurda yaştan ne zaman emekli olabilirim?
3)İşyerimi kapatsam sigortalı bir işe girsem normalde SSK dan ne zaman emekli olabilirim?
4)SSK’dan yaştan ne zaman emekli olabilirim?
5)Son olarak, 1995’te bir doğum yaptım. Doğum borçlanması yapabilir miyim?

Ayten TAÇYILDIZ/İSTANBUL

Cevap: 1) Bağ-Kurda emekli olmak için 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam priminizi 25 tam yıla tamamlayacağınız 7 Ekim 2030 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2) Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için, 15 tam yıl(5400 gün) prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5400 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 1 Haziran 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.
3) SSK’ya prim ödemek için işyerinizi kapatmanıza gerek yok. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren sistem değişti. “İlk başlayan sigortanın üstünlüğü” prensibi terk edilerek, “sigortanın üstünlüğü” prensibi uygulamaya kondu. İşyerinizi kapatmadan faaliyetinize devam ederken, sigortalı çalışarak SSK ya prim ödeyebilirsiniz. SSK’da emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemenizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.(Ara vermeden prim öderseniz 17 Haziran 2024 de)
4) SSK’da yaş haddinden emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 4500 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 7 Ekim 2030 da emekli olabilirsiniz.
5) Başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamıyor. Ayrıca doğum borçlanmasını sigortalı çalışanlar yapabiliyor. Bağ-Kurlu ve Bağ-Kurlu iken doğum yapan SSK’lı doğum borçlanması yapamaz

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com