Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mayıs 2012 Perşembe

Ne kadar maaş bağlanır?

Babanız SSK’dan daha erken emekli olabilir

Soru: 12 Aralık 1951 doğumlu babam, 1 Nisan 1998 tarihinde ilk defa tarım Bağ-Kuruna başladı. 27 ay prim yatırdıktan sonra 1 Nisan 2000 tarihinde çıkışı yapıldı. Tekrardan 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren prim ödemeye başladı. Ve hala prim ödeme devam ediyor. Ayrıca, 2010 yılı içerisinde 18 ay askerlik borçlanmasını da yatırdık. Bu şartlara göre babam ne zaman emekli olur? Ne kadar maaş bağlanır?
İlyas YURTTAŞ / MERSİN

Cevap: Babanız Bağ-Kurda emekli olmak için; 15 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 7 yıl 7 ay daha prim ödeyerek, toplam primini 15 tam yıla tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Babanız SSK’dan daha erken emekli olabilir. Sigortalı bir işte çalışarak en az 1260 gün prim ödemesi halinde, SSK da yaş haddinde emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. Ve sigortalı çalışarak primini 1260 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.(ara vermeden prim öderse Kasım 2015 ayı sonunda) Emekli olacağı tarihe kadar oluşacak veriler belli olmadığından, ne kadar aylık alacağı hesaplamak mümkün değil.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com