Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Mayıs 2012 Salı

Bugüne kadar hiç boşluğum yok ne zaman emekli olabilirim?


59 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz


Soru:19 Mart 1959 doğumluyum. 4 Nisan 1998 tarihinde SSK 'lı oldum. 2 sene olan askerliğimi borçlandım. Bedelini askerliğimi ödedim. Bugüne kadar hiç boşluğum yok. Hala prim ödemekteyim. Ne zaman emekli olabilirim?

Ramazan KURT

Cevap: İki şekilde emekli olmanız mümkün.1)Sigorta başlangıç tarihinden önceki askerlik sürenizi borçlanmanız, sigorta başlangıç tarihinizi 2 yıl geri götürerek emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlıyor. Yaklaşık 35 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 4 Nisan 2021 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2) Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 59 yaş şartlarına tabisiniz. Bu seçenekte bundan sonra prim ödemeseniz de, 59 yaşınızı dolduracağınız 19 Mart 2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com