Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Mayıs 2012 Salı

Bu yanlışı hangi metotla ve nereye başvurarak düzeltebiliriz?


Staj sigortasında verilen sicil numarası emekli olana kadar kullanılır

Soru: Sorum eşim ile ilgili; sigorta dökümlerinde 15 Nisan 1993 olan başlangıç tarihi, bir kaç yıl önce ne olduysa oldu, değişikliğe uğrayıp 3 Nisan 1995 olarak ileri kaydı. Eşimin elinde 1993 başlangıçlı sigorta sicil kartı var. O yıldaki iş yeri uzun seneler önce kapanmış. Bu iki yıl ileri kayma emekliliğe elbette yansıyacak. Bu yanlışı hangi metotla ve nereye başvurarak düzeltebiliriz?

Hakan ALTIATA

Cevap: Sigorta başlangıç tarihi, kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına(malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları) ilk defa prim ödenen gündür. Eşiniz adınıza uzun vadeli sigorta kollarına ilk defa 3 Nisan 1995 de prim ödendiği anlaşılıyor. Eşinizin elindeki sigorta sicil numarası muhtemelen staj sırasında alınmıştır. Staj sigortasında uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmediğinden başlangıç sayılmıyor. Staj sigortasında kısa vadeli sigorta kollarına prim ödenir. Ve stajyer hastalık, iş kazası ve meslek hastalığı risklerine karşı sigortalanmış olur. Bu dönemde verilen sigorta sicil numarası ve sicil kartının emekli olana kadar kullanılması, sizde olduğu gibi yanılgılara yol açmaktadır.
Şayet eşiniz staj yapmamışsa, bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yaparak, sigorta başlangıç tarihinin hangi nedenle değiştirildiğinin bildirilmesini talep etmeniz halinde, SGK, değişikliğin nedenini bildirecektir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com