Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Mayıs 2012 Salı

Askere giderken tazminatımı alabilmem için firmaya herhangi bir evrak vermek zorunda mıyım?





Askerlik belgenizi işverene ibraz edip kıdem tazminatı alabilirsiniz


Soru: Şu an çalıştığım firmada 480 gün çalışma sürem var. 5 nci ayda askere gideceğim. 480 ün baz alındığında ne kadar tazminat alma hakkım var. Ve tazminatı alabilmem için firmaya herhangi bir evrak vermek zorunda mıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Murat MUTLU

Cevap: Her yıla son alınan ücretin brüt tutarı kadar kıdem tazminatı ödenir. 480 gün çalışmanız varsa son aldığınız ücretin yüzde 1.25 i kadar kıdem tazminatı almanız gerekir. Örneğin, asgari ücretle çalıştığınızı varsayarsak, brüt kıdem tazminatı tutarınız 1.108.13 TL dir. Bu tutardan binde 6.6 oranında Damga vergisi kesilir ve yaklaşık olarak elinize 1.100 TL geçer. Kıdem tazminatını almak için, askere gideceğinize dair askerlik şubesinin tebliğ ettiği belgeyi işverene ibraz etmeniz yeterlidir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com