Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Hangi seçenek hoşunuza gidiyorsa o seçenekle emekli olabilirsiniz

Hoşunuza giden seçeneği tercih edin

Soru: Bağ-Kur girişim 29 Aralık 1993 olup, 18 yıl 1 ay 8 gün prim ödemem var. Doğum tarihim 8 Kasım 1959 dur. Ne zaman emekli olabilirim?


Ömer KILIÇ

Cevap: Emekli olma seçeneklerinizi sıralayalım.1) Emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Ara vermeden prim ödemeniz halinde, prim ödemenizi 25 tam yıla tamamlayacağınız 29 Aralık 2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.

2) Muhtemelen Bağ-Kur başlangıç tarihinden önce 20 ay askerlik yaptınız. 20 ay askerlik borçlanması yaparsanız, emekli olmak için; 25 tam yıl pim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olur. Ve priminizi 25 tam yıla tamamlayacağınız 29 Nisan 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.

3)Bundan sonra prim ödemeseniz de, yaş haddinden emekli olmak için;15 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Bağ-Kur sigortanızı kapatıp, bundan sonra prim ödemeseniz de, 58 yaşınızı dolduracağınız, 8 Kasım 2018 tarihinde yaş haddinden emekli olabilirsiniz. Hangi seçenek hoşunuza gidiyorsa, o seçenekle emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com