Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

19 ay askerlik yaptım ne zaman emekli olabilirim?

Askerliği borçlanmanıza gerek yok

Soru: 15 Şubat 1973 doğumluyum.1 Haziran 1988 de SSK’lı oldum. Şuanda 4560 gün prim ödemem var. 19 ay askerlik yaptım. Ne zaman emekli olabilirim?


Tolga ÖZTÜRK

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. 890 gün daha prim ödeyerek, 4560 gün olan priminizi 5450 güne tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 15 Şubat 2024 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan, borçlanma sadece prim gün sayınızı artırır. Emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Emekli olacağınız tarihe kadar prim eksiğinizi rahat rahat tamamlayabileceğinizden askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com