Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Ocak 2012 Perşembe

Emeklilik işlemlerinde dikkate alınacak gerçek sigorta başlangıç tarihi hk.

Emekli olma şartları staj sigortasına göre belirlenmez

Soru: 23 Ekim 1972 doğumluyum. Lise 2.sınıfta iken bir kamu bankasında 2 yıl stajyer olarak çalıştım. Sigortaya giriş tarihim 15 Eylül 1988’dir. Fakat tamgün sigorta başlangıç tarihim ise Ocak 1994’dür. Ne zaman emekli olabilirim?


Leyla YILDIZ

Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmediğinden, emeklilik işlemlerinde başlangıç tarihi olarak dikkate alınmıyor. Staj sigortasın da, kısa vadeli sigorta kollarına prim ödenerek, stajyerin hastalık, iş kazası ve meslek hastalığı riskleri sigortalanmış olur. Bu dönemde alınan sigorta sicil numarası ve sicil kartının emekli olana kadar kullanılması, staj sigortasının başlangıç sayıldığı yanılgısına yol açıyor. Bu açıdan emeklik işlemleriniz de sigorta başlangıç tarihi olarak; staj sigortanızın başladığı 15 Eylül 1988 değil, adınıza ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenen Ocak-1994 ayı dikkate alınacaktır.

Ocak 1994 başlangıcınıza göre, emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5675 gün prim ödemiş olmanız şatıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız 23 Ekim 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com