Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Aralık 2011 Perşembe

Bugün itibariyle kıdem tazminatı tavanı hk.

Kıdem tazminatında tavan var mı?

Kıdem tazminatı konusu, çalışma hayatının en sorunlu alanlarından birisi olup, iş davalarının neredeyse büyük bölümü kıdem tazminatıyla ilgili. Kıdem tazminatının ödenmemesi, eksik ödenmesi gibi konular en çok anlaşmazlık olan konular. Okurumuz Adil AÇIK, “Kamu veya özel sektörde çalışan işçiler kanunda sayılan koşullarla işten çıktığında yada çıkarıldığında kıdem tazminatı alırlar. Bugün itibariyle kıdem tazminatı tavanı 2.731,85 TL’dir. Mantığım almıyor. Kıdem tazminatında tavan uygulamasının bir gerekçesi var mıdır? Varsa nedir?” diye soruyor.


Tabi okurumuzun da belirttiği gibi, bir çok kişi yüksek ücretli olarak çalışanların kıdem tazminatının tavan tutara kadar ödenmesinden dolayı sitemleri oluyor.

Kıdem tazminatı uygulamasının yasal dayanağı 1475 sayılı İş Kanunu ile düzenlenmiş olup, ödenecek kıdem tazminatının bir yıllık miktarı da en yüksek devlet memuruna (Başbakanlık Müsteşarı) ödenen bir yıllık emeklilik ikramiyesi tutarı ile sınırlandırılmış. Kıdem tazminatı tavan tutarı memur maaş katsayısına bağlı olan kıdem tazminatı tavan oranı sürekli değişmektedir.

1/7/2011 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavanı 2.731,85 TL’dir. İşverenler tavan tutarın üzerindeki kısım için kıdem tazminatı ödenmeye zorlanamazlar.

Dr. Resul KURT

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com