Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Aralık 2015 Pazar

SGK başlangıç tarihinden önceki doğumların borçlanılması için yasa çalışması var mı?


Başlangıçtan önceki doğumların borçlanılması için yasa çalışması yok
Soru: Eşim 7 Ekim 1965 doğumlu.  Esnaf olarak Bağ-Kur başlangıç tarihi 3 Nisan 1998 olup primleri halen yatmakta. Sigortalı olmadan önce 1991 ve 1996 tarihlerinde iki doğum yapmıştır. Bu doğumları borçlanarak emekli olabilir mi?  Bununla ilgili çalışma yapılıyordu, ne zaman yürürlüğe girer?  Başka nasıl emekli olabilir?
M.Sadık ÇALIKIRAN
Cevap: Eşiniz Bağ-Kur başlangıç tarihinden önceki doğumları borçlanamaz.  Bağ-Kurda emekli olmak için; 20 tam yıl(7200 gün) prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi. 3 Nisan 2018’e kadar prim ödemesini devam ettirerek toplam prim ödemesini 20 tam yıla tamamlaması şartıyla, 54 yaşını dolduracağı 7 Ekim 2019’da emekli olabilir. Bugün için sigorta başlangıç tarihiden önceki doğumların borçlanılması için yapılan bir çalışma yok. Yeni Hükümet kurulduktan sonra bir yasa çalışması olursa, bu köşeden tüm detayları ile duyururuz.
Ekrem Sarısu - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com