Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Aralık 2015 Pazar

Eşim 3 doğum borçlanmasıyla emekli olabilir mi?


Eşiniz üç doğumunu borçlanıp ayrıca 940 gün prim ödeyecek
Soru: Eşim 1952 doğumludur.1972 yılında sigortalı oldu. 3 yıl çalıştı. Ancak 500 gün prim olarak hesaplandı. Üç doğum borçlanmasıyla emekli olabilir mi?   
Seyfi METİN
Cevap: Eşiniz, 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 18 yıldan fazla sigortalı olduğundan eski yasa şartlarıyla emekli olacak. Doğumları sigorta başlangıç tarihinden sonraysa ve doğumları sonrasındaki iki yıllık sürelerde prim ödemesi yoksa, üç doğumunu borçlanarak toplam 2160 gün kazanabilir. Borçlanmadan sonra, 940 gün daha prim ödeyerek toplam prim ödemesini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.
Ekrem Sarısu - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com