Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Haziran 2014 Pazar

Emlak vergisi iadesi almak isteyen ev kadınlarının dikkatine!

Emlak vergisi iadesi devam ediyor

SORU: Ev kadınlarının, brüt 200 m2'yi aşmayan bir evi olması koşuluyla, emlak vergisi ödemeyeceğini, bilmeden ödeyenlere de iade edileceğini yazmıştınız. Ben başvurmayı ihmal ettim. Acaba süre geçti mi?

Beyza ÜNAL - Manisa

YANIT: Süre geçmedi. Öncelikle ev kadını olduğunuza ve Türkiye'de 200 m2'nin altında yalnızca bir evinizin olduğuna dair formu doldurun. Ardından bu formu da ekleyerek, ilgili Belediyenin emlak vergisi bölümüne bir dilekçe ile başvurun.

Belediye, geçmiş yıllarda ödediğiniz emlak vergilerini iade etmek zorunda.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelgesi ile 2009 ve izleyen yıllara ait "Emlak vergisi iadelerinin yapılması gerektiğini" açıkladı. Belediyeler bu özelgeye uymak mecburiyetindedir. Nitekim, biz bu özelgeyi yayınladıktan sonra, başvuruda bulunup emlak vergisi iadelerini alan yüzlerce Hürriyet okuru, hem durumu bildirdi hem de teşekkür ettiler.

Şükrü KIZILOT - HÜRRİYET

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com