Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Haziran 2014 Pazar

Askerlik borçlanması emekli aylığı hesabımda dikkate alındı mı?

 

Yapılan işlem doğru askerlik borçlanması dikkate alınmış

Soru: 1 Mayıs 2006 da emekli oldum.  SSK için 7199 çalışma günüm var. Maaşımda bir problem yok. SGK internet sayfasına girip durumumu gözden geçirdim ve aklıma takıldı. SGK sayfasına giriş sebebimde 2000 sonrası intibak son durum nedir diye olmuştu. Ama askerlik borçlanması aklıma takıldı. Öğrenmek istediğim konu 1982 Temmuz - Kasım arası 4 ay kısa dönem askerlik yaptım. Daha sonra tanıdıkların bilgilendirmesi ile 1995 yılında SSK'ya dilekçe yazıp 120 gün askerlik borçlanması yaptım ve bu bilgiyi SGK ile paylaştım. 

Gelen emekli bağlama kararında toplam çalışma günüm 7319 gün gözüküyor. SSK gün sayısı 7199 gözüküyor. Bu 120 gün ödemem boşuna mı gitmiş? SGK dilekçe ile sorarsam bir artış veya değişim olur mu? Yoksa aynı durum devam eder mi?  Diye   bilgi almak istemiştim. 

Ercan BİLGİN/ANKARA

Cevap: Sigortalı çalışarak 7199 gün, 120 günde askerlik borçlanması olmak üzere toplam 7319 gün üstünden emekli aylığı bağlanmış. Yapılan işlem doğru. Herhangi bir hata yok. Boşa uğraşmayın.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com