Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Haziran 2014 Pazar

Bağ-Kur'dan daha erken emeklilik hk.


Babanız Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir

Soru: Babam 1956 doğumlu daha önce hiç sigorta girişi olmamış. 2008 yılında tarım sigorta girişi yapıldı. Yaklaşık 6 yıldır da yatırmaya devam ediyor. Acaba ne kadar primle kaç yaşında emekli olur? Birde askerlik borçlanması yapabilir mi? Bu konuda bana açıklayıcı bir cevap vermenizi rica ediyorum.

 SADO

Cevap: Babanızın sigorta başlangıcını tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde, sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. Sorunuzu, babanızın 1 Ekim 2008 den önce tarım sigortasına prim ödemeye başladığı ve 20 ay askerlik yaptığı varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Babanız Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir. Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için: 15 tam yıl(5400 gün) prim ödeme ve 62 yaş şartlarına tabi. Askerlik süresini borçlandıktan sonra, son 1260 günü Tarım Bağ-Kuruna veya isteğe bağlı sigortaya ödemek şartıyla, toplam 7 yıl 4 ay daha prim ödeyerek toplam primin 15 tam yıla(5400 güne) tamamlayacağı tarihte emekli olabilir. 

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com