Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Kasım 2013 Cuma

Halkın yüzde kaçı hükümete güveniyor? - Devlete Bakış 2013 raporu

Halkın yüzde kaçı hükümete güveniyor?
Halkın yüzde kaçı hükümete güveniyor?

OECD'nin, üye ülkelere ilişkin "Devlete Bakış 2013" raporuna göre Türkiye'de vatandaşların hükümete güveni yüzde 53. OECD ülkeleri ortalaması ise yüzde 40 olarak gerçekleşti

Halkın yüzde kaçı hükümete güveniyor?

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD), Devlete Bakış 2013 (Government at a Glance 2013) raporu yayımlandı.

Rapordaki verilere göre Türkiye'de hükümete güven yüzdesi, 2012'de yüzde 53 olarak gerçekleşti.

OECD genelinde ise hükümetler daha fazla güven kaybetti.

OECD ortalamasına göre hükümetler 2007'de vatandaşlarının yüzde 45'inin güvenine sahipken güven yüzde 2012'de yüzde 40'a indi. Türkiye'de oran 2007'de yüzde 56'ydı.

En büyük düşüş finansal, ekonomik ve mali krizin etkilediği Slovenya, Portekiz, Yunanistan ve İrlanda'da yaşandı. Aynı dönemde Slovak Cumhuriyeti, İsviçre, İsrail, İngiltere ve Fransa'da hükümete güven arttı.

Raporda, "Analizler vatandaşlara ulusal hükümetlerine güven sorulduğunda siyasi liderliği değerlendirdiklerini işaret etti" denildi. Rapora şöyle devam edildi:

"Elde edilen son verilere göre OECD ülkelerinde vatandaşlara ulusal hükümetlerine güvenleri sorulduğunda cevapları ortalama yüzde 50'nin oldukça altında olmakla birlikte ülkelere göre önemli değişiklikler gösteriyor.

Diğer bir deyişle anket yoluyla sorular yöneltildiğinde OECD ülkelerinin vatandaşlarının yarısından daha azı ulusal hükümetlerine güvendiklerini belirtiyor. Ulusal ortalamalar İsviçre'de yaklaşık yüzde 80 ile Yunanistan'daki yüzde 12 arasında değişiyor. Bu erim içindeki dağılım hayat standartları, kişi başına GSYİH seviyeleri ya da büyüme hızını yansıtıyor gibi görünmüyor.

Daha üst gelire sahip ve hızlı büyüyen ülkeler Japonya ve Kore'de puan OECD ortalamasının altında iken, daha düşük kişi başına GSYH'sı bulunan Türkiye'nin puanı onların oldukça yukarısında.

Bu, hükümete güvenin uzun vadeli ekonomik gelişmeler ya da mutlak yaşam standartlarının; kültürel faktörler, gelişen beklentiler ve siyasi gelişmeler kadar yanıt olmadığını gösterir."

Kaynak: MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com