Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Şubat 2013 Salı

İnternette gezerken bilgilerinizin güvende olmasını sağlayacak 6 tüyo


PC kullanıyorsanız bunlara uymalısınız!

İyi bir PC kullanıcısı olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? 

Öyleyse bu 6 kurala uyuyorsunuz demektir!

Telefonlarımızı, PC'lerimizi kullanırken, internette dolaşıp fotoğraflarımızı paylaşırken dikkat etmemiz gereken bazı temel kurallar, alışkanlıklar var. Teknolojiden faydalanırken aşağıdaki maddelerden haberder olmanız, bilgilerinizin güvende olmasını sağlacak, sizi birçok sorundan kurtaracak.

1. Wi-Fi hospot'lara dikkat edin
Telefonunuz veya tabletinizle dolaşırken internete mahkum kaldıysanız, bağlandığınız parolasız ağlara dikkat edin. Parolasız ağlar verileri herhangi bir şifreleme olmadan gönderip alırlar. Bu ise verilerinizin kötü niyetli birisi tarafından kolayca çalınabileceği anlamına geliyor. Eviniz dışındaki herkese açık Wi-Fi ağlarına bağlanırken dosyalarınızı paylaştırmamaya da özen gösterin (Windows bunu yapmak isteyip istemediğinizi ilk bağlandığınızda soracak).

Şifresiz Wi-Fi ağlarını kullanabilirsiniz, ancak oturum açtığınız sitelere "https" üzerinden bağlandığınıza emin olun, şifresiz olarak bağlanan (http) web sitelerinde şifrenizi yazarak oturum açmayın.

2. Parolalarınız yeterince iyi mi?
Parola olarak tahmin etmesi kolay kelime birleşimlerini, telefonu numaranızı, "12345"i kullanmamanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Bunun yanında en azındn önemli hesaplarınız için farklı parolalar kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Uymanız gereken 4 temel kural daha

3. Sabit diskiniz ve masaüstünüz tertipli olsun
Masaüstünüze yeni kopyaladığınız bir belgeyi bulmakta zorlanıyor musunuz? O halde masaüstünüz, amacını kaybetmiş demektir. Çok sayıda dosyayla çalışmanız gerekiyorsa bunları gruplandırarak farklı klasörlere depolayabilirsiniz. Sabit diskinizdeki dosyalarınız için de aynısı geçerli, dosyalarınızı klasörlere ayırmanız, işlerinizi kolaylaştıracak, size zaman kazandıracaktır.

4. Şakalara, efsanelere inanmayın
Facebook duvarınızda bol keseden sözler veren, sizden bir şeyler yapmanızı rica eden veya yapmazsanız başınıza iş geleceğini söyleyen paylaşımlara dikkatle yaklaşın. Aynısı e-postalarınız ve diğer sosyal hesaplarınız için de geçerli. Bankanızdan gelmiş gibi görünen, ancak sahtekarlar tarafından banka detaylarınızı çalmayı amaçlayan olta saldırılarına dikkat edin. Banka hesaplarınıza e-postalardaki bağlantıları tıklayarak değil, adresi kendi elinizle yazarak gidin.

5. Yedekleyin
Bu tavsiyeyi muhtemelen çok kez duydunuz. Ancak kaybettiğinizde sorun yaşayacağınız, üzerinde uzun süreler çalıştığınız önemli dosyalarınız varsa, onları harici sabit disk gibi farklı bir konuma yedeklemeniz sizi büyük sorunlardan kurtarabilir. Yedeklemeyi düzenli hale getirecek araçlardan ve çözümlerden faydalayanabilir, verilerinizin boyutu çok büyük değilse bulut depolamayı kullanmayı düşünebilirsiniz.

6. Gizlilik ayarlarınızı kontrol edin
Google+, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağlarınız, sizi arama motorlarında listeliyor olabilir. Bilgilerinizin herkese açık olarak görünmesini istemiyorsanız zaman zaman hesaplarınızın gizlilik ayarlarını gözden geçirin.

Kaynak: CHIP Online

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com