Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Aralık 2012 Pazar

Erken emeklilik için askerliğimi borçlanır ödersem sigorta başlangıç tarihim ne kadar geriye gider?


Askerliğiniz 4 ayını borçlanıp 51 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz


Soru: 15 Kasım 1965 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 16 Mart 1990 olup bugün itibariyle 7.944 gün prim ödemem var. 1988-1990 tarihleri arasında askerlik yaptım. Daha sonra sigortalı çalışmaya başladım. Yani askerden sonra sigortalı oldum. Askerliğimi saydırabilir miyim? Askerliğimi saydırırsam sigorta başlangıç günü ne kadar geriye gider?

Mehmet NAS

Cevap: Askerliğinizi başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan, ne kadarını borçlanırsanız sigorta başlangıç tarihiniz o kadar geri gider. Askerliğinizin 4 ayını borçlanmanız yeterli. 4 ay askerlik borçlanması başlangıç tarihinizi 4 ay geri götürerek emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 51 yaşınızı dolduracağınız 15 Kasım 2016 da emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA


AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com