Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Aralık 2012 Pazar

Emeklinin ve öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecek? - İNDİRİM VE ÖDEME KOLAYLIĞI!


Emeklinin mağduriyeti gideriliyor 


Geçtiğimiz hafta "Kamu kurumları emekliyi mağdur ediyor" başlığıyla kaleme aldığımız yazımızda, emekli olup da kamu kurumlarında çalışmaya başlayanlara toplu borç çıkarıldığını ifade etmiştik.


Sadede gelmeden önce konuyu tekrar özetlersek; emekli kişilerin kamu kurumlarında veya kamuya ait şirketlerde çalışmaları durumunda aylıklarının kesilmesi gerekiyordu. Ancak kurumlar bu çalışanları SGK'ya emekli olarak değil de normal sigortalı/iştirakçi gibi bildirdiklerinden yıllarca emekli aylıklarını almaya devam ediyorlardı. SGK da durumu tespit edince geriye dönük olarak emekli çalışana toplu borç çıkarıyordu. Yani çalıştığı dönemde aldığı emekli aylıklarını faiziyle geri istiyordu.

İndirim ve ödeme kolaylığı


İşte bahsettiğimiz bu sorun, geçtiğimiz günlerde TBMM'nin gündemine geldi ve yasal düzenleme süreci başlatıldı. Yapılacak düzenlemeyle;

- SGK'nın emekli kamu çalışanının maaşını keseceği süre, sadece kamuda çalıştığı süreyle sınırlı olacak. Oysa şu an kamuda çalışmaya başladığı tarihten, durumdan haberdar olduğu tarihe kadarki aylıkları geri istiyor.
- Bugüne kadar toplu borç çıkarılmış olup da henüz ödeme yapmamış olanların borçlarından faizler silinecek. Kalan tutar 36 taksite kadar taksitlendirilecek.

Bu konuyla ilgili çok ciddi mağduriyetler yaşandığı için yapılan düzenleme son derece yerinde. Fakat emekli aylığı alan kişiyi çalıştırdığı halde SGK'ya bunu doğru bildirmeyen kamu kurumlarına hiçbir sorumluluk yüklenmemesi de bizce hakkaniyete uymuyor.

Öğrenciler rahatlayacak


Bahsettiğimiz düzenleme kapsamında öğrencilerin genel sağlık sigortası sorunu da ele alınıyor. Daha önce de kamuoyu gündemine geldiği gibi, liseyi bitiren ve 18 yaşını dolduran öğrenciler aynı yıl üniversiteye başlasalar bile, arada geçen sürede sağlık yardımlarından yararlanamıyorlardı. Yapılacak düzenlemeyle bu öğrencilerin liseden mezun olduktan sonra 120 gün yani dört ay süreyle sağlık yardımlarından yararlanmaları sağlanıyor. Dolayısıyla üniversiteye kayıt tarihine kadar geçen sürede de sağlık güvencesi kapsamında sayılacaklar.

Sadettin Orhan - BUGÜN


AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. 18 ay askerlik yaptım askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olur ve askerliğe ne kadar öderim?
  2. 1978 yılında sigorta girişim var normal ve 3600 günle yaştan ne zaman emekli olabilirim?
  3. 1986 yılında SSK başlangıcım var 01.06.2004 tarihi itibariyle Bağ-Kur ödüyorum ne zaman emekli olabilirim?
  4. 1988 tarihinde sigorta girişim var ne zaman emekli olurum?
  5. 34 seneden beri öğretmenlik yapıyorum emekli olursam kaç TL emekli ikramiyesi alabilirim?
  6. 40.000 memura emekli ikramiyesi - ESKİ MEMURLAR OKUSUN!
  7. 6111 Sayılı Torba Kanun'la kısmi süreli çalışanlara getirilen borçlanma hakkı - PART-TİME ÇALIŞANLAR OKUSUN!
  8. 7000 günden daha erken emeklilik
  9. Asgariden ödenen isteğe bağlı Bağ-kur priminin SSK emekli maaşına katkısı olur mu?
  10. Askerliğimi borçlanmadım - Borçlanırsam ne zaman emekli dilekçesi verebilirim? - Borçlanmazsam ne zaman emekli olabilirim?
  11. Bağ-Kurlu çalışan bir kişiyim - Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim? - SSK'ya geçersem emeklilikte maaşım düşer mi?
  12. Bağ-kur borçları nedeniyle silinen hizmetler geri kazanılabilir mi? - BAĞ-KUR HİZMETLERİNİ CANLANDIRMAK İSTEYENLER OKUSUN!
  13. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  14. Emekli Sandığı Emekli Maaşlarındaki En Önemli Unsur nedir? - ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
  15. Emekli maaşımın düşmemesi için acaba kaç lira üzerinden SSK primi ödenmesi gerekir? - TAVANDAN SSK PRİMİ ÖDERKEN DÜŞÜK ÜCRETLE YENİ İŞE GİRENLERİN DİKKATİNE!
  16. Emeklilik başvurusu yapacak olan engelli vatandaşlarımızın bilgisine!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com