Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Yeni çıkacak kıdem tazminatı yasası ile haklarım elimden alınacak mı?


Kıdem Tazminatı Fonu yasalaştığında kazanılmış haklar korunacak

Soru: 1996 sigorta girişliyim. 3600 gün ve 15 yıl sigortalık süremi doldurdum. Bu şartlarla kıdem tazminatını alarak iş yerinden ayrılabiliyorum. Şuan yürürlükte olan yasa ile yeni çıkacak kıdem tazminatı yasası ile yukarıda belirttiğim haklarım elimden alınacak mı? Hak edilen haklar korunacak mı? Bilgi alabilir miyim?

Hakan KARA

Cevap: Kıdem tazminatı kurulmasına ilişkin, henüz ortada somutlaşmış bir yasa tasarı bulunmuyor. Ancak ilgili bakanlar, kazanılmış haklarının korunacağını açıkladılar. Kazanılmış haklar korunursa, kıdem tazminatı fonu kurulduktan sonra ayrılsanız da kıdem tazminatınızı almanız gerekir. (15 yıllık süre ve 3600 günle) Ancak kesin bilgi verebilmek için, yasa tasarısının ortaya çıkmış olması gerekiyor.

Yasa tasarısı ortaya çıktığında, tüm ayrıntıları ile okurları bilgilendiririz. Bu köşeyi takip edip, ortaya çıkacak duruma göre pozisyon alabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com