Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Sanayi üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 10,7 oranında arttı

Sanayi üretimi arttı



Sanayi üretimi arttı


Sanayi üretim endeksi Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı

Sanayi üretimi Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4, bir önceki aya göre ise yüzde 10,7 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Mart ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, Mart’ta, 2011 yılının Mart ayına göre, sanayinin alt sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 4,3, imalat sanayinde yüzde 1,6, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe de yüzde 7,9 artış görüldü.
Takvim etkisinden arındırılmış endeks, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi de bir önceki aya göre yüzde 0,7 artış kaydetti.
-En yüksek artış enerjide-
Ana Sanayi Grupları Sınıflamasına göre, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 4,5 ile enerjide görüldü. Bunu, yüzde 3,9 ile dayanıksız tüketim malı imalatı, yüzde 2,9 ile dayanıklı tüketim malı imalatı, yüzde 2,7 ile ara malı imalatı izlerken, sermaye malı imalatı yüzde 2,4 azaldı.
İmalat sanayi alt sektörlerine bakıldığında artışta ilk sırayı yüzde 27,3 ile tütün ürünleri imalatı aldı. Bunu, yüzde 16,4 ile ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç), yüzde 10,7 ana metal sanayi ve yüzde 10 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı takip etti.
Bu dönemde üretimde en fazla azalış yüzde 14,3 ile diğer imalatlarda görüldü. Kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılmasında da bu dönemde yüzde 10,4’lük azalış yaşandı.
İSO: Yumuşak iniş eğilimini destekliyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretiminde mart ayındaki yüzde 2,4’lük artışın, ekonomideki yumuşak iniş eğilimini destekler nitelikte olduğunu belirtti.
Küçük, 2012 yılı Mart ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında şöyle dedi:
"Mart ayındaki yüzde 2,4’lük artış, ekonomideki yumuşak iniş eğilimini destekler niteliktedir. Sonrasını öngörmek zor olmakla birlikte, ocak-mart
döneminde sanayi üretimindeki tablo, yılın ilk çeyreğinde oldukça mütevazi bir büyüme oranı elde edileceğine işaret etmektedir." POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com