Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Malul erkek çocuğun babasından aylık alabilmesi için gelir ve aylık almaması hk.



Malul erkek çocuğun babasından aylık alabilmesi için gelir ve aylık almaması gerekiyor

Soru: Babam 4700 gün prim ve yüzde 80 iş göremezlik raporu ile 1999 yılında malulen emekli oldu. Sorum şu; Babam 1992 yılında ölen babasından, ölüm aylığı alabilir mi?

Merve YILMAZ

Cevap: Belirttiğiniz dönemde, çalışamayacak derece malul olan ve sosyal güvenlik kurumlarından kendi çalışmalarından dolayı gelir ve aylık almayan erkek çocukları, yaşları ne olursa olsun ana veya babalarından dolayı ölün(yetim) aylığı alabilir.

Babanız, kendi çalışmalarından dolayı SSK’dan malul aylığı aldığı için, babasından dolayı maluliyeti nedeniyle ölüm(yetim) aylığı alamaz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com