Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Banka kredisiyle emeklilik uygulaması devam ediyor mu?


SGK’ nın prim borcuna kredi açılmasına ilişkin protokol yaptığı banka yok

Soru 20 Mayıs 1962 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1980-1982 tarihlerinde gerçekleşti. 4 çocuğum var. Ev hanımıyım ve çalışmıyorum. SSK'dan emekli olabilmek için, ne kadar ücret ödemem gerekiyor? Geçmiş tarihte son bir kaç yıl içerisinde bankalar emekli kredisi çıkarmışlar. Tekrar böyle bir şey var mı? Bilgi edinmek istiyorum. En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum.

Gülpaşa ÜLKER

Cevap: Sigorta başlangıcınız 1980 yılı ise, eski yasa hükümlerine tabi olarak emekli olacaksınız. Eski yasaya göre yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Başlangıçtan sonraki aralarında iki yıl süre olan ve doğum tarihinden sonraki iki yıllık sürede prim ödemeniz olmayan iki doğumunuzu borçlanarak toplam 1.440 gün kazanabilirsiniz. Bunun dışında borçlanma yaparak gün kazanamazsınız. Kaç gün prim ödediğinizi bildirmemişsiniz. Doğum borçlanmasıyla 1440 gün kazandıktan sonra, kalan prim eksiğinizi de sigortalı çalışarak toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Geçmişte, prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasaların uygulanması sırasında, bazı kamu bankaları prim borcunu ödediği takdirde emekli olabilecek Bağ-Kurlulara, sosyal güvenlik kurumu ile yapılan protokol gereğince, kredi açarak prim borçlarının ödenmesine ve emekli olmalarına kolaylık sağladı.

Bugün için bu tür bir uygulama bulunmuyor. Ancak, bankalarla görüşerek kredi temin etmek mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com