Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Mart 2012 Perşembe

Eşi vefat etmiş kadınlara hangi aydan itibaren iki ayda bir 500 lira ödenecek?

Anlamlı günde anlamlı mesaj

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mardin'de katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde çok önemli mesajlar verdi. Başbakan eşini yitirmiş kadınlara da müjdeyi verdi..


Başbakan Tayyip Erdoğan, Mardin'de katıldığı 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde konuştu.. Başbakan özetle şunları söyledi.

"Vanlı depremzede kadınlar hatırlanmayı hak ediyor. Uludere'de evlatlarını kaybeden anneler hatırlanmayı hak ediyor. Suriye'nin kadınları hatırlanmayı hak ediyorlar. Kuzey Afrika'da ve Ortadoğu'da bugün yaşanan olaylar karşısında başta batı dünyası olmak üzere dünya kötü bir sınav veriyor. Fransa bugün göçmenleri kovacağız diyor. Hani AB'de böyle bir şey yoktu? Bunların sözüne güven olmaz. Bunların insan kaygısı yok. Büyük değişimlerin yaşandığı bu coğrafyadaki kardeşlerimizin demokrasiye hazır olup olmadıkları tartışmaya açıldı. Bu tartışmaların temelinde ırkçılık ve kibir vardır. Avrupa'nın ortasında, Bosna'da kadınların ortasında kaldığı kötü durumda da suskunluk yaşandı. Şiddetin pençesindeki kadınlara yine kadınların sahip çıkması, kadınların yüreklerini ortaya koyması eminim ki çözüm süreçlerini artıracak. Kadınlar kendi meselelerine sahip çıktıklarında inanç ve vicdan sahibi erkekleri daima yanlarında bulacaklar."
"ANNELERE TERÖRE DUR DEMELİ"
"Türkiye'de terörün sona erdirme konusunda da kadınlara büyük görevler düşüyor. Aralık ayında güvenlik güçlerimiz Cudi Dağı'nda büyük bir operasyon gerçekleştirdiler. Bu operasyonlardan bazı görüntüler de kamuoyu ile paylaşıldı. Mağarada sıkışan o çocukları oradan çıkarabilmek için bazı komutanlar saatlerce dil döküyor. Sizi ailenizle görüştüreceğiz denince mağaradan 18 yaşında çocuklar çıkıyor. Komutan soruyor; Annen baban sağ mı? Cevap şu oluyor; Ben ayrıldığımda sağ idiler. Ne zaman ayrıldın diye soruyor komutan? 5 yıl diyor. Daha 13 yaşında bir çocuğu annesinden babasından kopararak dağa çıkarıyorlar."
"Benzeri bir manzara, 5 kadın teröristin bir mağarada infaz edilmesiyle yaşandı. Bir mağarada kendilerine günlerce işkence yapılıyor ve öldürülüyorlar. Gencecik kızlarımıza işte bunlar yapılıyor. İranlı bir terörist bu kızların ailelerini arıyor ve evlatlarının 1 yıl önce örgüt tarafından öldürüldüğünü söylüyor. Terör örgütü 1 yıl sakladığı bu cinayeti saklıyor. Ancak ailelere, 'çocuklarınız jeneratör gazından öldü' diyorlar. 13 yaşında çocuğunu o acımasız mağaralara kaptıran annelerin acısı dağlar kadar büyük bir acı. İşte o yüzden anneler bu meseleye el koymalıdır. Anneler terörün kıskacından çekip almak zorundadır. Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özellikle bir annenin ismini zikretmek istiyorum. 29 Ekim 2011'de Bingöl'de bir canlı bomba, üzerindeki bombayı patlattı. O sırada Hatice Belgin isimli bir kardeşimiz yanında 3 çocuğu ile birlikte bayram alışverişi için çarşıdaydı. Hatice Belgin çocuklarını korumak için bedenini canlı bombaya siper etti ve hakka yürüdü."
"Bazılarında aile diye bir kavram yok. Bunların anlayışında millet diye bir anlayış da yok. Biz anneye saygıyı bu değerlerimizde bulduk. Ve cenneti de annelerin ayakları altında bulduk. Bak babanın ayağı altında değil, annelerin ayakları altında. Ben hep annemin ayağının altını öptüm, allah rahmet eylesin. Çünkü orada cennetin kokusu var. Orada başka bir dünya var. Bizi güçlü kılan budur işte. Ak Parti'nin iktidarını beğenirsiniz, beğenmesiniz. Biz kadına, aile içindeki rolü dolayısıyla ayrı bir değer veriyoruz.. Kürt kökenli annelerden PKK terör örgütünün gerçek yüzünü görmelerini istiyorum. Çocuklarımızı öldürmeye gönderen bir örgüt artık bu topraklardan silinip gitmek zorundadır. Bu topraklar, anneliğin mubarek görüldüğü topraklardır. Bu topraklar, kadına en temel haklarını yüzyıllar öncesinden vermiş topraklardır. Bu toprakların kendine yakışanı, firmeye, öldürmeye, teröre karşı artık tek yürek halinde artık dur diyeceğine inanıyorum."
"Hükümet olarak son 9 yılda kadınların sorunlarını çözmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Parlamentoda bizim Ak Parti olarak 46 kadın milletvekilimiz var. 79'un içinde 46 kadın milletvekiliyle biz onlara fark atmış durumdayız. Bu özellikle partimizin geldiği noktayı gösteriyor. Bugün Türkiye genelinde, 81 vilayetin tamamında kadın hareketinin olduğu 1 numaralı parti yine Ak Parti. Bunlar güyya kadın toplantısı yaparlari toplantının yarısından fazlası erkektir. Beldelere varıncaya kadar kadın teşkilatı ile örgütlenmiş tek partiyiz"
"2002 yılında Türkiye'de yetişkin okur yazarlık oranı kadınlarda yüzde 79,9 idi. Şu anda yüzde 88. 2002'de yüzde 45 olan orta okullarda okullaşma oranı şu anda yüzde 66'ya yükseldi. Okul öncesi yüzde 11 idi 2002'de, şu anda yüzde 43. Sağlıkta aynı şekilde ilerlemeler kaydettik. Anne ölümleri 2002'de yüzbinde 30'du. Bugün yüzbinde 18'e kadar geriledi. Bebek ölüm hızı binde 37'den binde 20'ye geriledi. Siyasete katılım oranlarında umut verici bir tablo var."

EŞİNİ YİTİRMİŞ KADINLARA MADDİ YARDIM
"Yeni bir uygulamayı başlatıyoruz. Eşi vefat etmiş ve ihtiyaç içinde olan hanım kardeşlerimizi tespit etttik ve bu hanım kardeşlerimize düzenli nakit ödeme yapmaya başlıyoruz. Şu anda bu durumda 150 bin kadın kardeşimiz var. Nisan ayından itibaren artık eşi vefat etmiş kadınlara aylık 250 lira yardımı ödemeye başlıyoruz. İki ayda bir 500 TL ödeme yapılmış olacak."

"Hükümetimiz, meclisimiz, bakanlığımız yoğun bir gayret sarf ettiler ve 8 Mart'ta kadınlara anlamlı bir hediye sunmak istediler. Ancak Türkiye'de o kadar acımasız bir muhalefet var ki, bu hediyeyi size vermemizi engellediler. Bugün biteceğine ben inanıyorum. Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili yasa tasarısı umuyorum haftaya yasalaşmış olur. Gecikme olmaması için korunma tedbirleri artık kolluk kuvvetleri tarafından verilebilecek. Mağdurlara ekonomik ve adli destek verilecek. Şiddet mağdurlarına barınma sağlanacak. Bu yasayla 7 gün 24 saat uzman personelin çalışacağı şiddet önleme ve izleme merkezi kuruyoruz. Kadınlar için devrim niteliğindeki bu kanunun hayırlı olmasını diliyorum. Sadece kanun çıkarmakla meselenin çözülmeyeceğini biliyoruz. En başta kafaların değişmesi gerekiyor."
yine vatandaş oluyor" diye konuştu.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com