Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Ocak 2012 Pazar

Özürlü hakkıyla erken emeklilik hk.

Vergi indirim hakkı almak için uğraşmanıza gerek yok

Soru: 15 Ekim 1946 doğumluyum. İlk sigorta giriş tarihim Mart 1985 ayı olup, bugüne kadar 2.356 gün prim ödemem var. Yüzde 40 özürlü raporum var. Şu an halen sigortalı olarak çalışmaya devam etmekteyim. Bu bilgilere göre özürlü emeklilikten faydalanabilir miyim?


İ.Cemal SÜDEN

Cevap: Vergi indirim hakkı alırsanız, emekli olmak için: 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 12 yıldan fazla süredir sigortalı olan vergi indirim hakkı almış engellilere tanınan 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarına tabi olursunuz. 1244 gün daha prim ödeyerek, 2356 gün olan prim ödemenizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ancak, yaş sorununuz olmadığından vergi indirim hakkı alarak engelli hakkıyla emekli olmaya uğraşmanıza gerek yok. Çünkü, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 1244 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com