Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Ocak 2012 Pazar

GSS gelir tespiti işlemlerinde önemli ayrıntılar hk.

Kardeşimin gelir tespitinde benim durumuma da bakılacak mı?

Erkek kardeşim işsiz, babam işçi emeklisi. Ailemin durumu iyi olmadığı için benim evimde kalıyorlar. Kardeşim GSS için gelir tespiti başvurusunda bulundu ve ona söylenen 'ailedeki tüm fertlerin gelirine bakılacak'. Merak ettiğim, bu gelir tespitinde benim durumuma da bakılacak mı?
Bakılacaksa, 'artık ben aileme bakmıyorum, devlet olarak sen bak diyebilir ve gelen memurları kovabilir miyim?' Ayrıca 18 yaşını geçmiş bekar kız kardeşim var. O babamın sigortasından faydalanmaya devam edecek mi, yoksa o da mı GSS kapsamına alınacak?

Ensar

Gelir tespitinde aile olarak, aynı hane içinde yaşayan MERNİS kayıtlarında yer alan eş, yaşlarına bakılmaksızın evli olmayan çocuk ve genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilecek kişinin ana ve babası esas alınıyor. Aynı hanede yaşayan aile bireylerinden genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişiler de gelir tespiti işleminde dikkate alınacak, ancak bu kişiler hakkında gelir testi sonuçlandığı tarihe göre herhangi bir işlem yapılmayacak. Gelir tespiti işlemlerinde hane olarak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde (ADNKS) yer alan adres dikkate alınacak. ADNKS'de yer alan adreste birden fazla aile olması halinde her bir aile için ayrı ayrı gelir tespiti işlemi yapılacak.

Aynı hane içinde iki ayrı aile olduğunuz için kardeşinize ilişkin yapılacak gelir tespitine sizin dahil edilmemeniz, gelir tespitinin, anne ve babanız ile erkek ve kız kardeşiniz esas alınarak yapılması gerekiyor. Gelir tespitine göre de sadece kardeşinizin genel sağlık sigortalılığı tescil edilir. Babanız genel sağlık sigortalısı, anneniz ve kız kardeşiniz babanızın bakmakla yükümlü olduğu kişiler olduğundan onlar için herhangi bir işlem yapılmaz.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com