Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ocak 2012 Pazartesi

Doğumları sigorta başlangıç tarihinden önce olan kadınların doğum borçlanması hk.

Sigorta öncesi doğumu borçlanamazsınız

Okurumuz Ahmet Utlu ”Eşim 1990 yılında 1. çocuğumuzu ve 1995 yılında da 2. çocuğumuzu dünyaya getirdi. Bu tarihlerde çalışmıyordu. İlk defa 04/04/2000 yılında sigortalı olarak çalışmaya başladı. Toplam 4085 işgünü pirimi yattı ve hala çalışmakta çocuklarımızın ikisi de okumaktadır. Eşim bu şartlarda doğum borçlanması yapabilir mi?” diyor.


Doğum borçlanması ile ilgili uygulamada, SGK sigortalılık öncesi doğumları borçlanma kapsamına almıyor. Bu nedenle eşiniz ilk defa sigortalı olduğu 04/04/2000 tarihinden önce, 1990 ve 1995 yıllarında yaptığı doğumları borçlanamayacaktır. Kişisel görüşüm, annelere bu hakkın kullandırılması olduğu yönündedir. Umarız SGK görüş değiştirir ve annelere de tıpkı erkeklerin askerlik borçlanmasında olduğu gibi sigortalılık öncesi doğumları borçlanma hakkı tanır.

Dr. Resul KURT

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com