Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Nisan 2018 Cuma

Sigorta başlangıcının ilk defa çalışma süresi bildirilen gün olduğu hk.

Sigorta başlangıcı ilk defa çalışma süresi bildirilen gündür

Soru: 22 Eylül 1972 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 9 Şubat 1987, ancak adıma ilk prim ödemesi 1 Ağustos 1991’de başlamış. Arada 1, 2 sene boşluğum var. Ne zaman emekli olabilirim? Askerliğimi 15 ay olarak 1992-1993 arasında yaptım.
Ahmet ÖZDEMİR
Cevap: Sigorta başlangıç tarihi kişi adına ilk defa çalışma süresi bildirilen gündür. Bu nedenle sigorta başlangıç tarihi 1 Ağustos 1991 olup, emeklilik şartlarınız bu tarihe göre belirlenecektir. Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün pirim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Sorunuzdan 5600 günden fazla prim ödemeniz olduğu anlaşılıyor.  Priminiz yeterli olduğundan ve bundan sonra prim ödemezseniz dahi, 53 yaşınızı dolduracağınız 22 Eylül 2025 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com