Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Nisan 2018 Cuma

1992 yılında Bağ-Kurlu olarak dükkân açtım 2014 kapanış yaptım ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanıp ayrıca 3 yılda prim ödemelisiniz
Soru: 1971 doğumluyum. 1992’de Bağ-Kurlu olarak dükkân açtım. 2014 kapanış yaptım. Boşluğum yok. Ama şu an çalışmıyorum. Askerliği ödersem, ne zaman emekli olurum?
Tamer USLU
Cevap: Bağ-Kur başlangıç ve kapanışınızı tarih(ay, gün, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmiş, askerlik tarihiniz ve süresi hakkında bilgi vermemişsiniz. Bunların hepsi emekliliği yakından ilgilendiren veriler.
Sorunuzu 1 Ocak 1992’de Bağ-Kurlu olduğunuzu ve 1 Ocak 2014’de faaliyetinize son verdiğinizi ve Bağ-Kurdan sonra 18 ay askerlik yaptığınız varsayımına göre cevaplandırıyoruz.  Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve 3 yıl(1080 gün) daha prim ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla, 2024’de 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ayrıca bundan sonra hiç prim ödemeseniz de, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanız da mümkün.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com