Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ocak 2016 Salı

Kızım kaç yaşında kaç gün prim ödeyerek emekli olabilir?


http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/

Kızınız 5975 gün prim ödeyip 55 yaşı dolduracak

Soru: Kızım 5 Nisan 1980 doğumlu. 1 Eylül 1998’de sigortalı oldu. 1600 gün primi var. 2 doğum yaptı. Doğumlarını borçlanabiliyor. Kaç yaşında kaç gün prim ödeyerek emekli olabilir?
Celal KÖSE
Cevap Kızınız emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi. İki doğumunu borçlanarak 1440 gün kazanabilir. Doğum borçlanmasından sonra, 2935 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5975 güne tamamlaması şartıyla, 55 yaşını dolduracağı 5 Nisan 2035’de emekli olabilir. Ayrıca, doğum borçlanmasından sonra, 560 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı 5 Nisan 2038’de emekli olması da mümkün.
Ekrem SARISU - POSTA


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com