Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2014 Perşembe

Yeni çıkan af kanunu ile geriye dönük prim ödeyerek babamı emekli edebilir miyiz?

Torba yasa yaşlılara primi tamamlamak için borçlanma getirmedi

Soru: Babam 1972 yılın SSK girişli. Şuanda 66 yaşlarında. Askerlik hariç 1000 gün SSK prim ödemesi var. Babam nasıl emekli olur? Yeni çıkan af kanunu ile geriye dönük prim ödeyerek babamı emekli edebilir miyiz?  Edemezsek nasıl emekli olabilir?
İbrahim AYTEKİN
Cevap: Torba yasa TBMM’de görüşülürken belli yaşı doldurup emekli olmak için prime ihtiyacı olanlara borçlanma hakkı verileceği söylentisi çıkmıştı. Haklı olarak babanız durumunda olanlarda borçlanma beklentisine girdi. Ancak Torba yasa maalesef borçlanma hakkı getirmedi. Babanız geriye yönelik borçlanma yapamaz. Ancak, askerlik süresini borçlanabilir.(muhtemelen askerliği 20 aydır) Askerliğini borçlandıktan sonra 2000 günde prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.
Ekrem SARISU - POSTA
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com