Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2014 Perşembe

3 doğumum var yeni çıkan torba yasadan faydalanabilecek miyim?

Torba yasa borçlanılabilecek doğumu ikiden üçe çıkarttı ancak ilk doğumunuzu borçlanamazsınız
Soru: 15 Kasım 1966 doğumluyum. Sigorta giriş tarihim 15 Nisan 1989’dur. 28 Şubat 1989, 28 Mayıs 1993, 8 Ekim 1999 tarihlerinde üç doğumum var. Yeni çıkan torba yasadan faydalanabilecek miyim? Ne zaman emekli olabilirim?
 Seyhan ÖZTÜRK
Cevap: Torba yasa borçlanılacak doğum sayısını ikiden üçe çıkarttı. Ancak sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılmadığından ilk doğumunuzu borçlanamazsınız.  Emekli olmak için: 20 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 45 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödeme gün sayınızı bildirmemişiniz. İkinci ve üçüncü doğumunuzdan sonraki iki yıllık sürelerde prim ödemeniz yoksa, borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz.  Ve toplam primi 5300 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Primi 3600 güne tamamlayıp, 58 yaşınızı dolduracağınız 15 Kasım 2024’de emekli olmanızda mümkün.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com