Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2014 Cumartesi

İki ayrı tapudaki bitişik iki adet imarlı arsanın mülkiyeti beş yılı aşkın bir süredir tarafıma aittir - Bugünlerde ikisini birden satarsam değer artışı yönünden vergi muafiyetim olur mu? - Yoksa aynı yıl içinde birden fazla gayrimenkul satışı yapmış duruma mı düşerim?


İki arsanın aynı yıl aynı kişiye satışı
SORU:
 İki ayrı tapudaki bitişik iki adet imarlı arsanın mülkiyeti beş yılı aşkın bir süredir tarafıma aittir. Bu yılbaşında 
ikisine birden bir kişi talip oldu. Benim ticari bir hüviyetim yoktur. Bugünlerde ikisini birden satarsam değer artışı yönünden vergi muafiyetim olur mu? Yoksa aynı yıl içinde birden fazla gayrimenkul satışı yapmış duruma mı düşerim?
Nevzat ÖNDER- Bursa
YANIT: İktisap (edinme) tarihi beş yılı geçen ve bir kişiye satılan gayrimenkulün (arsanın) satışı nedeniyle, gelir vergisi ödemezsiniz.

 Şükrü KIZILOT - HÜRRİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com