Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2014 Cumartesi

Geçmiş dönemler için eşim toplu ödeme yapılabilir mi?


Eşiniz geçmiş dönemlere toplu ödeme yapamaz ancak doğum borçlanması yapabilir

Soru: Eşim 3 Eylül 1971 doğumlu. Evlenmeden önce 27 Nisan 1994 de SSK’sı başlamış ve olarak çalışmış. 1995 yılında ise evlendikten sonra işi bıraktı ve primleri de ödenmedi. Sorum şöyle: şimdi SSK’lı olarak sigortasını devam ettirebilir mi? Geçmiş dönemler için toplu ödeme yapılabilir mi?

 Gökhan KAYA

Cevap: Eşiniz geçmiş dönemler için toplu ödeme yaparak gün kazanamaz. Ancak sigortalı çalışarak prim ödeyip aranan şartları sağladığında emekli olabilir. Eşiniz emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi.  Gönderdiğiniz dosyadaki primlerin bir kısmı eşinize ait değil. Dosyasına yanlışlıkla işlenmiş. Eşinizin toplam 193 gün prim ödemesi var. Eşinizin aralarında iki yıl olan iki doğumu varsa borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilir. Sonuç olarak eşininiz 5482 gün(doğum borçlanması yaparsa 4042 gün) daha prim ödeyerek toplam primini 5675 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Ayrıca, 3407 gün( doğum borçlanması yaparsa 1967 gün) daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşınız dolduracağı 3 Eylül 2029 da emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com