Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2014 Cumartesi

Bağ-Kurlu kadınlara başlangıç tarihinden önceki doğumlarını borçlanma hakkı veren bir yasanın çıkma ihtimali hk.


Bağ-Kurlu kadın da doğumunu borçlanabilmeli

Soru: Annem 1955 doğumlu. 1971, 1973, 1976, 1980, 1984 de çocukları oldu. 1998 de tarım Bağ-Kurundan girişi var. Mahkeme sonucu bizden 19.000 TL ve 3 yıl daha yatırırsak emekli olacakmış. 2011 yılında kalça çıkığından ameliyatla platin konuldu. Şuanda çalışamıyor.

Ümit ÇULHA

Cevap: Annenizin 1998 den bugüne kadar 15 tam yıl(5400 gün) prim ödemesi varsa yaş haddinden emekli olabilir. Çünkü yaş haddinden emekli olmak için: 15 tam yıl(5400 gün) prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi.  Annenizin10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 günden fazla prim ödemesi olduğundan, en az yüzde 60 oranında işgücü kaybı raporu alır ve bu rapor ve tıbbi eklerini inceleyecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu annenizin maluliyetine karar verirse, malulen de emekli olabilir.

Bağ-Kurlular doğum borçlanması yapamıyor. Yapsa bile sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamadığından, anneniz doğum borçlanmasıyla gün kazanamaz. Ancak, doğum borçlanmasının   değiştirilmesi gündemde. Şayet Bağ-Kurlara başlangıç tarihinden önceki doğumlarını borçlanma hakkı veren bir yasa çıkarsa, anneniz doğum borçlanmasıyla gün kazanabilir. Yasa çıktığında buradan kapsamlı açıklamaları yaparız. Gazeteniz Postayı takip etmeye devam edin.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com