Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Aralık 2013 Pazartesi

İşyeri açmanız devam eden davanızı olumsuz etkileyebilir

İşyeri açmanız devam eden davanızı olumsuz etkileyebilir

Soru: 1970 doğumluyum. Sigorta toplam 7253 gün prim ödemem var. Sigorta girişim 1 Aralık 1989 da. Nisan 2013 de işyerinden kendi isteğimle 3600 gün15 yıl esasına göre işyerinden ayrıldım. SSK’dan yazı getirmeme rağmen tazminatı eksik aldım. Mahkemem hale devam  etmekte.

İşyerinden ayrılalı 7 ay oldu. Kendime ait bir işyeri açabilir miyim? Açtığım taktirde emeklilik süremde bir değişme olur mu? Ve ileride da az ücretle mi emekli olurum? Yada başka bir işyerinde SSK lı olarak çalışabilir miyim? Birde hangi tarihte emekli olurum? Sorularıma cevap alabilirsem çok memnun olurum. Hiçbir yerden doğru ve kesin bir cevap alamadım.

Hüseyin KÖKSAL

Cevap: Kendinize ait işyeri açmanızı yasaklayan bir yasa yok. İstediğiniz zaman işyeri açabilirsiniz. Ancak işverenle mahkemeniz devam ettiğinden işveren ödediği kıdem tazminatının iadesini isteyebilir. Bu noktada mahkemede hakkınızı iyi savunmanız gerekir.(işten ayrıldığınız tarihte emekli olana  kadar çalışmama iradeniz olduğunu, ancak gerek kıdem tazminatınızı alamamanız, gerekse evde oturmaktan sıkılarak iradenizin çalışma yönünde değiştiğini iddia ve ispat gibi) İşyeri açtığınızda Bağ-Kura prim ödemek zorundasınız. Bağ-Kurda emekli olmak için en az 9000 gün prim ödemeniz gerekir. Fakat başka bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeyebilirsiniz. Bu durumda Bağ-Kura prim ödemekten kurtulursunuz.

SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de,2022 de 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Asker Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com