Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Haziran 2013 Cumartesi

İnanmayan ölçsün anıtı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

Konya'ya ilginç anıt
Konya'ya ilginç anıt

Konya'nın Akşehir ilçesine, Nasreddin Hoca'nın fıkrasından esinlenilerek yaptırılan "İnanmayan ölçsün" anıtı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Akşehir Belediyesi, Nasreddin Hoca Türbesi önündeki meydanda düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Buraya, Nasreddin Hoca'nın "İnanmayan Ölçsün" fıkrasından esinlenerek bir anıt yaptırıldı.

En altında "dünyanın ortası burasıdır" ifadesi yer alan anıtın, üstünde de bir dünya maketi ve "inanmayan ölçsün" yazısı yer alıyor.

Anıtta ayrıca Akşehir'den, Türkiye'nin ve dünyanın farklı ülkelerindeki şehirlere kilometre olarak uzaklıkları, yön levhalarıyla gösteriliyor. Geceleri, ışıklandırması ile daha çok dikkati çeken anıt, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Turizm Vadisi Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda Nasreddin Hoca'nın bir fıkrasından esinlenerek "İnanmayan ölçsün anıtı" yaptıklarını dile getiren Oğul, şunları kaydetti:

"Nasreddin Hoca'ya; 'dünyanın ortası neresidir?' diye sormuşlar. Hoca da 'dünyanın ortası burasıdır', yani 'Akşehirdir' demiş. Biz de buna istinaden 'dünyanın ortası Akşehir' ifadesini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla, bir simgeyi ve anıtı Nasreddin Hoca Meydanı'na yaptık. Bu anıtımızın üzerinde, aynı zamanda, Akşehir'in dünyada ve Türkiye'deki bazı merkezlere olan uzaklıkları yer alıyor. Biz buradan tüm dünyaya şunu söylüyoruz; dünyanın ortası Akşehir'dir, inanmayan ölçsün."

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com