Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2013 Çarşamba

İstanbul'da 1 Mayıs nasıl kutlandı?


İstanbulda 1 Mayıs bilançosu

İstanbul'da 1 Mayıs bilançosu

72 gözaltı, 22'si polis 25 yaralı, 2 bin kapsül gaz bombası, 22 bin polis...

İstanbul Valiliği, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde çıkan olayların ilk bilançosunu açıkladı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu,  yaralı polis sayısını 22, yaralı sivil sayısını ise 3 olarak açıklarken, Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polisin müdahalesi sırasında 72 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 

Kentte 2 bin 600'ü değişik illerden olmak üzere 22 bin polisin görev yaptığı ve müdahale için 2 bin kapsül gaz bombası kullanıldığı kaydedildi.

Vali Mutlu, "Bu bahar gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan İstanbullulardan özür diliyorum" dedi.

İŞTE VALİ HÜSEYİN MUTLU'NUN AÇIKLAMASI:

Bugün 1 Mayıs’ı neşe dolu bir gün olarak kutlayabilmeyi arzu ediyorduk. Bu maksatla da çağrılarımızı ve Taksim’de fiziki koşullar nedeniyle miting yapılmasının mümkün olamayacağını pek çok kez ilgililere aktardık. Ağırlıklı olarak marjinal grupların kendisini gösterdiği bir günü yaşadı İstanbul. Taksim’e gelmeyecekleri yönünde sağduyulu bir beklenti içinde olduğumuzu söylemiştik.

EMEKÇİLER TAKSİM’E GELMEDİ
Tam beklediğim özelliklerde, sağduyulu bir aklıselim içerisinde İstanbullular ve emekçi kardeşlerimiz Taksim’e gelmediler. Radikal gruplar yoğun olarak bugün kendilerini göstereceklerini söylemiştik. Çağrılarımıza kulak veren, Taksim’e gelmeyen, bize yardımcı olan, kıymetli İstanbullularımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Ancak radikal grupların sabah 07.30 itibariyle alana ulaşma yollarında güvenlik güçlerimizle beklediğimiz çatışmaları gerçekleştirdiğini gördük. Sayıları 3 bin ila 3500 civarında olduğunu değerlendirdiğimiz küçük marjinal gruplar Taksim civarındaki Şişli, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Barbaros bölgeleri ağırlıklı olmak üzere muhtelif yerlerde yoğun saldırılar gerçekleştirdiler.

“POLİSİMİZ GÖREVİNİ MÜKEMMEL ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİ”
Demir bilyeli, sapanlı, yüzleri maskeli gruplar tarafından polisimiz geri çekilmeye zorlandı.
Ancak hazırlıklı olan polisimiz görevini mükemmel şekilde yerine getirdi. Emniyet güçlerimize yapılan saldırılar sonucu 22 polisimiz yaralı. Biri beyin travması nedeniyle ameliyata alındı. Şu anda yoğun bakımda.

ÜÇ SİVİL VATANDAŞ YARALANDI
Bu personelimizin sapanlarla demir bilye atılmak suretiyle kafa kemiğinde yoğun kırık olduğu anlaşılmıştır. 2 polis de el ve ayak bileğinden yaralandı. Kırıkları var. Polise bu müdahaleler sonucunda olaylarda yaralananlar sivil vatandaşlar da olmuştur maalesef 3’ü farklı hastanelerde tedavi ediliyor.

Biri kafa travması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Bu vaka ile ilgili marjinal grupların taşlaması sonucunda yaralanan bir vatandaşımız olduğu konusu net olarak elimizde mevcuttur.

Bu 3 sivil yaralının değerlendirmeleri sonucu farklı marjinal grupların üyesi olarak elimizde kayıtları vardır.

KENDİLERİNE GEÇMİŞ OLSUN ANCAK…
Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ancak marjinal gruplara üye olduklarına ait kayıtları var.

KENDİ ATTIĞI TAŞTAN YARALANDI
Biri de kendi attığı taşlardan yaralanmıştır. Müdahale esnasında su ve gaz kullanılması cihetine gidildi. Grupların emniyet güçlerimiz tarafından fiziki bir şiddete maruz kalmaksızın olay bölgesinden uzaklaştırılması yönünde özen gösterilmiştir.
Sabah 07.00’den itibaren hiç arzu etmezdik ama 22 polis ile 3 yurttaşımız yaralandı. Güvenlik tedbirleri etkili oldu. Pek çok marjinal grubun Taksim'e çıkma konusunda tedbirli olmamız lazımdı. Bunun çok tesirli olduğu da ortaya çıktı. Tahmin edilenden daha rahat ama arzu edilmeyen bir Mayıs gerçekleşti.

KADIKÖY’DE 5 BİN KİŞİ VARDI, HİÇ OLAY OLMADI

Elbette ki gönül daha önce belirttiğimiz şekilde daha önce gösterdiğimiz alanlarda 1 Mayıs’ın kutlanmasıydı. Kadıköy’deki yasal mitinge 5 bin yurttaşımız iştirak etmiştir. Hiçbir sorun yaşanmaksızın bu mitingin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

Netice itibariyle Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarını çelenk sunma ve Kazancı Yokuşu’nda da sembolik anma töreni yapma suretiyle arzu ettiğimizi ilgililere ilettik. Bunu Hak-İş talep etti. Devletin güvenlik güçleri alması gereken her türlü tedbiri almaya devam edecektir.

Özellikle alanlara çıkmama konusunda net duruş sergileyen emekçilere yürekten teşekkür ediyorum. Ulaşım, transfer, güvenlik konularıyla ilgili bu bayram gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan İstanbullulardan da özür diliyorum. Gönlümüz İstanbulluların alışveriş merkezlerinde, akrabalarında, piknik yaparak geçirmesini arzu ederdi.

72 GÖZALTI

Gözaltı sayısı 72 şu anda. 

METRO HARİÇ ULAŞIM NORMAL

Transferlerde metro hariç tüm ulaşım araçlarını tamamen normale döndürdük. Metro bir süre daha çalışmayacak.

GAZETECİLERİN YARALANMASI

Biz de bunu kriz merkezinden takip ettik. Görevlerini yapmaya çalışırken sıkıntı çeken basın mensuplarına da geçmiş olsun diyorum. Zor bir görev yapıyorsunuz.
Ama bu zorluğu bugün İstanbul olarak hepimiz yaşadık. Günlerdir sürdürdüğümüz sağduyu çağrılarımız karşılık bulmadı.

FEVKALADE ORANTILI MÜDAHALE YAPTIK

Geçmiş yıllarda da kısa zamana kadar polislerin copları, kalkan coplar, yerlerde düşmüş olan yurttaşlarımızın mağduriyetlerini sizler kamuoyu ile paylaşıyordunuz.

Bugün böyle bir kareyi görmedim. Sabahtan beri tüm TV kanallarını izliyorum. Ama kaçarken yere düşenler oldu. Memurlarımız da düştü.

BİLEN VARSA ÖĞRETSİN

Ama kaçarken müdahale olmadı. Gerekirse olur. Polisimizin o yetkisi var ama olmadı. Elinde sapanla demir bilye atan radikal grupların mensuplarını neyle dağıtacaksınız? Bilen varsa öğretsin. Fevkalade orantılı müdahale gerçekleştirdik. Önce yoğun olarak su kullandık. Bize demir bilye attılar. Biz kimseye demir bilye atmadık.

Keşke bugün bizim önerilerimiz doğrultusunda miting yapsalardı. O zaman şu bahsettiğiniz su ve gazı kimse görmeyecekti.

22 BİN POLİS GÖREV YAPTI

22 bin polis memurumuz görev yaptı. İstanbul’da toplam 40 bin polisimiz var. 22 bin polisin 2600’ü de farklı illerden görev yapan polisler. Bunlar İstanbul’daki Nevruz falan gibi törenlerde her zaman görev yapan memurlardır.

EN SON TAKSİM AÇILACAK

En son Taksim’i açacağız. Değerlendirmelerimiz var. O değerlendirme sonucu Taksim trafiğe açılacak. Seneye bu şehrin valisi isem nasıl karar vereceğimi o zamanın şartlarına göre veririz.

Kaynak: POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com