Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Şubat 2013 Perşembe

Annem doğum borçlanmasından kaç gün faydalanabiliyor ve kaç yılında emekli olabilir?

İlk defa sigortalı olunan tarihten önceki doğumlar için borçlanılamıyor
Annem 1959 doğumlu. 4/a sigorta başlangıcı 1993 yılı. Şu anda 1400 ödenmiş günü var ve hala SSK’lı olarak çalışıyor. Kardeşim 1980, Ben 1984 yılı doğumluyuz. Annem doğum borçlanmasından yararlanabiliyor mu ve kaç gün faydalanabiliyor ve kaç yılında emekli olabilir?
Özkan Ateş


Doğum borçlanması için doğumların, sigortalı kadının ilk defa 4/a (SSK) kapsamında sigortalı olarak çalışmaya başladığı tarihten sonra gerçekleşmiş olması gerekiyor. Sizin ve kardeşinizin doğum tarihleri, annenizin ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce olduğu için anneniz doğum borçlanmasından yararlanamıyor. Anneniz en erken prim gününü 3600 güne tamamladığı tarihte emekli olabilir.
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com