Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Aralık 2012 Salı

Askerliği ödeyip emeklilik yaşımı geri çekebilecek miyim?


Borçlanma anlamsız 
Soru: 3 Temmuz 1984 doğumluyum. Sigortaya girişim askerden sonra 13 Kasım 2006 dır. Öğrenmek istediğim emekli olabilmek için, kaç gün pirim doldurmam gerekiyor? Kaç yaşında maaş almaya başlayacağım? Ve askerliği ödeyip emeklilik yaşımı geri çekebilecek miyim?

Bilgin YAVAŞ

Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 7000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 3 Temmuz 2044 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması emekli olacağınız tarihi değiştirmiyor. Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. 60 yaşı dolduracağınız tarihe kadar primi rahat rahat tamamlayabileceğinizden, askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ BLOGLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com