Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Kasım 2012 Pazartesi

Yıllık izin süremizin içinde kalan cumartesi ve pazar günlerinin izin süremize eklenmesi gerekmiyor mu?

Cumartesi günü izne eklenmez

Soru: Sadettin Bey, işyerimizde yıllık izinler konusunda bir tartışma yaşanıyor. Biz çalışanlar, hafta tatilinin izin süresine eklenmesi gerektiğini savunuyoruz. İşyerimizde hafta içi beş gün mesai var, cumartesi ve pazar günleri ise hafta tatili yapıyoruz. Buna göre yıllık izin süremizin içinde kalan cumartesi ve pazar günlerinin izin süremize eklenmesi gerekmiyor mu? İşveren, sadece pazar gününü ekleyip, cumartesiyi izinden sayıyor. Sizce bu işin doğrusu nedir? Ergun M.

Cevap: Değerli okurum, İş Kanunu gereği işveren bir haftalık çalışma için bir gün hafta tatili yaptırmak zorundadır. Fakat birçok işyerinde, haftalık 45 saatlik çalışma süresi hafta içi beş güne dağıtılarak cumartesi günü boşa çıkartılır. Fakat bu durumda cumartesi günü hafta tatili olmayıp, boşa çıkarılmış çalışma günüdür. Dolayısıyla yıllık ücretli izinlerde izin süresine eklenmez, izin günü olarak kabul edilir. Yani işverenin uygulaması doğrudur.

Sadettin Orhan - BUGÜN


tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com