Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Kasım 2012 Cumartesi

1 trilyon Euro’luk fiyasko - 27 ÜLKE ARASINDA ULUSAL ÇIKAR SAVAŞI!

1 trilyon Euro’luk fiyasko1 trilyon Euro’luk fiyasko

Uzunca süredir krizle yatıp krizle kalkan Avrupa Birliği’nin (AB), 2014-2020 bütçesini belirlemek için düzenlediği zirve 27 üye ülkenin “ulusal çıkarlar savaşına” dönüştü.


 1 trilyon euro düzeyindeki bütçe konusunda Brüksel’e derin görüş ayrılıklarıyla gelen Birlik ülkeleri arasında ciddi ve geleneksel çizgileri zorlayan kamplaşmalar yaşandı. Tüm çabalara rağmen üye ülkeler pozisyonlarından taviz vermeyince zirve herhangi bir anlaşma sağlanmadan sona erdirildi.
Önceki gün 13 saat süren ön görüşmelerin ardından 3 saat gecikmeyle başlayan ve resmi oturumu sadece 45 dakika sürdükten sonra 12 saat ara verilen zirve, kemer sıkma taraftarı olan ülkelerle Avrupa Birliği’nin yönünü büyüme ve istihdama çevirmek isteyen ülkeler arasında kıran kırana pazarlıklara ev sahipliği yaptı.

Veto tehdidi gölgesinde
Veto tehditlerinin gölgesinde geçen zirvenin günah keçisi ise önerilen bütçede kesinti üzerine kesinti talep eden İngiltere Başbakanı David Cameron oldu.
“Üye ülkeler evlerinde kemer sıkıyorsa AB de buna uymalı” tezini işleyerek önerilen bütçe taslağında yaklaşık 100 milyar euro seviyesine varan ek kesinti talep eden, AB kurumlarında çalışanların maaşlarında ve emeklilik ödemelerinde indirime gidilmesini isteyen ve ülkesinin Birlik bütçesine yaptığı katkıdan geri ödenen 3.6 milyar euro’ya dokunulmasına kesinlikle karşı çıkan Cameron, bu kez eskisi kadar yalnız değildi. İstekler yüzde 100 paralellik içermese de Almanya, Finlandiya, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Avusturya gibi ülkeler kemer sıkma konusunda İngiltere’nin yanında yer aldı.


‘Komediyle trajedi arası!’
Zirvede, İngiltere’nin karşısındaki kampın başını ise bir yandan ortak tarım politikası çerçevesinde kendisine yapılan yüklü ödemeyi garanti altına almaya çalışırken diğer yandan da kemer sıkmanın abartılmamasını isteyen Fransa çekti. Paris’e en önemli destek ise İtalya ve İspanya’dan geldi.

Zirveye katılan AB diplomatlarının “Komediyle trajedi arasında gidip gelen bir zirve oldu” sözleriyle değerlendirdikleri toplantıdan sonuç çıkmaması her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. AB liderlerinin yeni bir bütçede uzlaşıya varmak için zamanı var. Bütçe

Etiketler: saat, 2013, İsveç, Paris, İtalya, Avrupa, Fransa, sadece, Almanya, İspanya, Brüksel, Hollanda, Avusturya, Danimarka, İngiltere, Yüzde 100, Kesinlikle, Finlandiya, Avrupa Birliği,

GÜVEN ÖZALP-Brüksel - MİLLİYET



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com