Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Eylül 2012 Pazar

Yeni yürürlüğe girecek yasa kapsamında eğitim alıp (C) sınıfı uzman olmam halinde ben de 1200 liralık ödemeden faydalanabilir miyim?

Bütün teknik elemanlar uzman olabilir
   
Soru: İyi günler Sadettin Bey, iş güvenliği uzmanlığı ile ilgili bir sorum var.  Yasa kapsamında mühendis, mimar ve teknik elemanların uzman olarak çalışabileceğini belirttiniz. Ben fizik bölümü mezunuyum ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak çalışmaktayım. Yeni yürürlüğe girecek yasa kapsamında eğitim alıp (C) sınıfı uzman olmam halinde ben de 1200 liralık ödemeden faydalanabilir miyim? Teknik hizmetler sınıfında değil de emniyet hizmetleri sınıfında bulunmam ek ödemeye engel olur mu? Onur İ.

Cevap: Onur Bey, iş güvenliği personeline 1200 liraya kadar ek ödeme verilmesine dair düzenleme Devlet Memurları Kanunu'nda değil, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda yer alıyor. İSG Kanunu'nda ise iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirileceklerin illa teknik hizmetler sınıfından olması şartı aranmıyor. DMK'ya göre hangi sınıfta bulunursa bulunsun, mühendis, mimar ve teknik elemanların iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilmesi mümkündür. Teknik öğretmenler ile üniversitelerin fen veya fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya bölümleri veya iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları teknik eleman sayılmaktadır.

Sadettin Orhan - BUGÜN

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com