Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Prim bedelinin yüksek ödenmesi emekli maaşının yüksek olmasını sağlar mı?

Son bir yılda emekli aylığını yükseltmek mümkün değil

Soru: 10 Kasım 1963 doğumluyum. Ve 1 Nisan 1987 tarihinde sigortalı oldum. Şimdiye kadar ise 4980 gün prim ödemiş durumdayım. 1 Aralık 1988 ile 31 Mart 1990 yılları arasında da yedek subay olarak askerlik yaptım. Hangi tarihte emekli olabilirim? Ayrıca son bir yılda prim bedelinin yüksek ödenmesi, emekli maaşının yüksek olmasını sağlar mı?

Ali PEKER
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Yedek subaylık hizmetinizle prim şartını sağladığınızdan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 10 Kasım 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Son bir veya birkaç yılda yüksek kazanç üstünden prim ödeyerek emekli aylığını yükseltmek tarih oldu. Son bir yılda emekli aylığınızı yükseltemezsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com