Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Temmuz 2012 Cumartesi

1 yıl erken emekli olabilmek için kaç ay askerlik borçlanması yapmam gerekiyor?

Askerliğinizin 490 gününü borçlanmanız gerek

Soru: Doğum tarihim 10 Şubat 1968, SSK başlangıç tarihim 1 Nisan 1991 olup 4800 gün prim ödemem var. Kaç gün dolduğunda ve kaç yaşında emekli olabilirim? Sigortam askerden sonra başladı. Prim için değil de, bir yıl erken emekli olabilmek için kaç ay askerlik borçlanması yapmam gerekiyor?

Hüseyin ŞAHİN
Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan 490 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 490 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra 160 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 5450 güne tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 10 Şubat 2019 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Askerlik borçlanması yapmazsanız toplam 5525 gün prim ödemeniz şartıyla, 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com