Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Temmuz 2012 Salı

İşten çıkarılmam durumunda kıdem tazminatımı asgari ücretten değil de gerçekte aldığım maaş üzerinden hesaplatmam mümkün mü?

İşçi maaşları bankaya yatmak zorunda


* Sigortam asgari ücretten yatıyor. Maaşım ve primim elden veriliyor. Herhangi bir bankaya yatmıyor ve maaşla birlikte bordro verilmiyor. Sadece prim için oluşturduğu bilgisayar çıktısı bir cetvel ve üzerine kendi eliyle maaş tutarımın ve hangi aya ait olduğunu yazdığı bir zarf veriliyor. Bu zarfları tutuyorum. İş sözleşmemde taban maaşım ve alacağım primler yazıyor. İşten çıkarılmam durumunda tazminatımı asgari ücretten değil de bu belgeleri sunarak, maaş üzerinden hesaplatmam mümkün mü?

İş Kanunu'na göre işyerinde 10 işçiden fazla işçi çalıştırılıyorsa ücretlerin bankaya yatırılması zorunludur. Sizin işyerinizde 10 işçiden az çalışan varsa işverenin böyle zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak işverenin ücret ödemelerinde ücret hesabını gösterir ücret hesap pusulasını her ay çalışanlara vermesi zorunludur. Ücretinizi gerçek ücret üzerinden değil de asgari ücret üzerinden gösteriyorsa, bu hem devletin vergi hem de sigorta primi kaybına sebebiyet veriliyor demektir. Bu da kanuna aykırıdır. Elinizde gerçek ücretinizi belgeleyecek delilleriniz varsa tazminat ödenirken, bu ücret üzerinden hesaplanması gerekir. İşverenlikle imzalanmış olan sözleşmede gerçek ücretiniz yazılmış ise, bilgisayar çıktısında veya herhangi bir muhasebe kaydında gerçek ücretiniz belirtilmiş ise ve bunlar işyeri evrakları arasında kayıtlı ise bu belgelerle tazminatınızı gerçek ücretiniz üzerinden alırsınız.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com