Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Temmuz 2012 Perşembe

Doğum borçlanmasını tek tek yapabilir miyim?

İki doğum borçlanmasından sonra 1633 gün de prim ödemelisiniz

Soru: Doğum tarihim 28 Nisan 1956, SSK işe giriş tarihim 1 Haziran 1968’dir. 51 gün SSK prim ödemem var. 2011 senesinden isteğe bağlı olarak 285 gün prim ödedim. 1 Ocak 2012’den beri SSK olarak çalışmaktayım. Emekli olmak için ne yapmalıyım? Üç doğum yaptım. Doğum borçlanması yapabilir miyim? Kaç yaşında emekli olabilirim? Doğum borçlanmasını tek tek yapabilir miyim?
Zübeyde ERGİ

Cevap: 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 18 yıldan fazla süredir sigortalı olduğunuzdan, bu tarihte yürürlüğe konan ve emekli olmayı oldukça zorlaştırdığından dolayı, toplumda mezarda emeklilik olarak adlandırılan 4447 sayılı yasaya tabi olmadan eski yasa şartlarıyla emekli olacaksınız. Eski yasaya göre emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Süre ve yaş sorununuz olmadığından, toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Aralarında iki yıl olan iki doğumunuzu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. İki doğumunuzu borçlandıktan sonra 1633 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.(ara vermeden prim öderseniz Kasım 2017 ayı sonunda) doğum borçlanmasını emekli olacağınız tarihe kadar istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com