Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Temmuz 2012 Perşembe

Askerliğimin ne kadarını borçlanırsam erken emekli olabilirim?

Askerliğinizin 170 gününü borçlanıp hemen emekli olabilirsiniz

Soru: 15 Mayıs 1963 doğumluyum. 1 Mart 1984 de askere gittim. 20 ay olarak görevimi tamamladım. SSK başlangıcım 10 Mayıs 1987’dir. Ayrıca 3 yıl 3 ay 11 gün Bağ-Kurum vardır. SSK ya 7000 gün, Bağ-Kura da 1181 gün prim ödemem var. Askerliğimin ne kadarını borçlanırsam erken emekli olabilirim?

Murat ÖZÇELİK
Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan askerlik sürenizin 170 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 170 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi ve 49 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Borçlanma bedelini ödediğiniz tarihten itibaren istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Mayıs ayı içinde borçlanma bedelini ödeyip emeklilik talebinde bulunsanız 1 Haziran 2012 den beri emekli aylığı alıyor olabilirdiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com