Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Mayıs 2012 Salı

Yurt dışı çalışma süresini borçlanırsam ne zaman emekli olurum?

Yurtdışı çalışma sürenizi borçlanmanız Mayıs 2014 de emekli eder

Soru: 19 Mart 1961 doğumuyum. Ve SSK'ya ilk girişim 3 Ağustos 1992 olup, halen SSK'ya devam etmekteyim. Bu güne kadar 6.837 prim gün prim ödemem var. Fakat Yunanistan'da 2 Ağustos 1981 tarihinde ilk olarak sigortaya girdim ve orada 3 sene 2 ay 25 gün çalıştım. Yurt dışı çalışma süresini borçlanırsam, ne zaman emekli olurum?


Stelyo BÜLBÜLOĞLU

Cevap: Yurtdışı çalışma sürenizi borçlanmanız halinde sigorta başlangıç tarihiniz 3 yıl 2 ay 25 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemseniz de, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 8 Mayıs 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com